Kies je taal:

Leuke tradities bij geboortes in het buitenland

Een van de leuke dingen van reizen met kinderen is dat je vaak veel meer in contact komt met de locals. Het maakt niet uit welk ver oord we bezoeken de kids spelen altijd met lokale kindjes en zo raken wij uiteraard ook vaak in gesprek met de vaders en moeders. Op deze manier leer je nog meer over de cultuur van een land en natuurlijk ook over bijzondere tradities. Met name de tradities bij geboortes vinden de kinderen erg interessant. Waar in Nederland geboortekaartjes maken en versturen echt een tradities is en je daarbij kan kiezen tussen geboortekaartjes voor een meisje, een jongen of steeds vaker een genderneutrale optie, gebeurt dit in sommige landen helemaal niet. Zo heeft elk land zijn eigen tradities bij geboortes, ik deel hieronder de meest bijzondere.

De leukste tradities bij geboortes in het buitenland op een rij

Lachende baby’s in Amerika

Een aantal Amerikaanse tradities bij de geboorte zijn al overgewaaid naar Nederland, denk maar aan babyshowers en de gender reveal. Bij de Navajo (stam uit Noord-Amerika) is de eerste lach van de baby een bijzonder moment. Zij geloven dat de baby de eerste periode in twee werelden leeft: de spirituele en de aardse. Wanneer de baby voor de eerste keer lacht laat hij weten dat hij er klaar voor is om de spirituele wereld achter zich te laten en te kiezen voor het aardse bestaan. Dit goede nieuws wordt door de Navajo gevierd met een feest “A’wee Chi’deedloh” wat “de baby lacht” betekent.

Placenta begraven in Thailand

In Thailand zie je vaak dat twee boeddhistische gebruiken nageleefd worden bij de geboorte van een kind. Zo wordt de placenta na de geboorte in doeken gewikkeld en in een speciaal hiervoor gebouwd huisje begraven. De Thai geloven dat dit zal zorgen voor een sterk en gezond kind. Daarnaast worden baby’s een week na de geboorte helemaal kaalgeschoren om daarna, door een boeddhistische monnik, gedoopt te worden.

Rode pap in Kenia

Ook in Kenia zijn er bijzondere tradities en gebruiken zo wordt bij de Maragoli starm tijdens de geboorte een rood papje gemaakt. Wanneer de baby geboren is wordt de pap op de tong van de baby gelegd. Wanneer de baby blijft leven betekent dit dat de moeder trouw is geweest aan de vader. En dat is in Kenia reden voor een feestje. Ik heb niet durven vragen wat er gebeurt als de baby niet blijft leven…

Vrijwillige quarantaine in Mexico

In Mexico gaan zowel moeder als kind 40 dagen “in quarantaine”. Gedurende de eerste 40 dagen na de bevalling blijven moeder en kind binnen. De moeder wordt helemaal verzorgd en ontzorgd zodat ze al haar tijd en aandacht aan de baby kan geven voor een optimale hechting. Na deze periode van 40 dagen ondergaat de moeder een ritueel om deze periode af te sluiten en zich weer open te stellen voor de buitenwereld.

Super interessant dat wij tijdens het reizen met onze kinderen zoveel meer inzicht krijgen in de tradities en gebruiken van de landen die we bezoeken! Volgende keer nemen we beschuit en muisjes mee om onze geboorte tradities aan de lokale bevolking te laten proeven.

Vind je dit artikel "Leuke tradities bij geboortes in het buitenland, die wij op reis hebben leren kennen" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een adverteerder.

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights